Som sagt

Låter denna bild illustrera förgående inlägg. Kan tilläggas att skjortan är helt vit ursprungligen.

11mm

Det är ännu en regnig dag här i Gatton och vi har plockat körsbärstomater idag igen. Det känns som brännan från Fraser hunnit försvinna redan på denna vecka (jag tittar ofta på gamla bilder och drömmer mig bort..) men det är roligt när man precis har kommit hem från jobbet för då är man alltid helt brun. Det beror dock inte på solen utan pga att man är helt täckt i lera.
Pga regnet är det lervälling i gångarna mellan tomatbuskarna, men ni kanske ändå undrar hur det kan komma sig att man blir helt täckt i lera när man står rätt upp och ner och plockar tomater från en buske. Det undrar vi också om jag ska vara ärlig, men det kan ha något att göra med att det brukar pågå ett tomatkrig jämte med det faktiska arbetet. Också att vi alla halkar runt i tyskor/sneakers, vilket jag inte behöver gå in på så mycket mer i varför det är korkat eftersom det säger sig själv. Ebba var den enda som bekostat läderskor, men fick bittert ångra sitt köp när sulan lossnade och efter massa försök med silvertejp (som nu är slut eftersom killarna fick för sig att försöka tejpa upp Steve på väggen) fick plocka i bara strumpor.
Men nu har vi varit hemma ett tag så alla har hunnit duscha och börjat återgå till ett någorlunda fräscht jag.Igår var det Australia-day men pga att morgonens alarm stod på 0330 så blev det inget firande igår, vi får därför se om det blir lite goon (vad australienarna kallar bag-in-boxvin) ikväll istället. Det blir nog trevligt hur som helst.
Det var allt jag hade att säga. Nu ska jag skypa med storasyster. /Emma

Mer härligt!

Som ni märkt på sistone älskar vi Gatton väldigt mycket och har beslutat att stanna en vecka extra! Idag köpte vi pingisrackets som vi kan roa oss med i princip hur länge som helst (jag har redan tröttnat) och alla vi bor med är jättesnälla och vår chef älskar oss. Idag regnade det så vi slapp jobba, fira med kyckling gjorde vi. Jag har också lyckats se Kanye West och några andra band live i helgen! Tyvärr har jag inga hela skor kvar utan måste fixa nya.
Vi är också glada för att vi snart ska till det här stället.
/Emilia

äckel

ALLTSÅ JAG ÄR SÅ JÄVLA DAMPIG PÅ DOM JÄVLA ÄCKLIGA FLADDERMÖSSEN SOM ÄR FÖR FAN ÖVERALLT I DET HÄR LANDET FATTAR INTE VARFÖR INGEN SKJUTER NER DOM DOM STINKER LÅTER ÄCKLIGT OCH ÄR SÅ SJUKT ÄCKLIGA I ALLMÄNHET DÖD ÅT ALLA FLADDERMÖSS!!!!!! (/Emma)

Paprikaskit!

Jag måste bara berätta för alla hur mycket jag avskyr paprika för tillfället, i alla dess former och nyanser, kanske mest då de vita degmögliga vilka omsvärmas med flugor och som stinker apa. Men jag hatar dom alla, trust me! Efter fyra dagars paprikaplockande tror jag alla skulle hålla med mig. Lite synd är det dock eftersom jag var en så kallad paprikalover innan. Adjöss med det!
-
Idag fick jag iallafall min första lön, vi fick dock bara betalt för en dag, men ändå, nu har jag sett min första hundradollare. Vi fick nämligen en sådan och tre dollar. Skapligt för en dagslön, men gudarna ska veta att jag inte alls är hundraprocentigt säker om det är värt det. Tänk er 30 graders värme, solsken, paprikastank och en sjuhelskottas rygg och benvärk då man böjer sig ned hela tiden och försöker hinna ifatt rullbandet som man ska placera paprikorna på (inte kasta, nåde den som skulle kasta de stackars paprikorna!) hela tiden. Svetten rinner och näst intill tårarna också, igår sa jag för mig själv hela den sista raden (som tar ungefär två timmar) why am I doing this? Why am I doing this? Och jag kom faktiskt inte riktigt fram till varför, kanske är det lyckan man känner när man äntligen är klar, eller den nästan lika stora lyckan när bossen säger "smokie", vilket innebär 10 minuters välbehövlig förmiddagsrast. Samtidigt som lyckan svärmar inombords efter dagens arbete var jag så arg på dom jäkla paprikorna att jag ville lägga några i en hög och hoppa på dom. Som tur var tog jag mitt förnuft till fånga, dels kanske för jag inte hade den minsta ork att samla ihop en endaste paprika till och verkligen inte till att hoppa upp och ner på dom, dels så hade följden inneburit att jag också hade blivit "sacked" som dom så coolt uttrycker det.. dom är så coola i detta landet alltså.
-
Nu sitter jag hemma helt själv. Jag ska lägga upp lite bilder som skildrar våra senaste strapatser. "Jag pallar inte"(kolla tuben) att redigera så ni får vara glada ändå.
-
GRATTIS PAPPA SOM FYLLER ÅR IDAG! Ha det så kul på jazzklubben och hälsa famlijen:)
Hejhoppgalopp/Ebba
-
Först blir det lite Agnes Water/1770, sedan Fraser Island, därefter Noosa, Brisbane och slutligen lite här från paprikaäckelGatton.
-
-
FRASER ISLAND:
-
NOOSA:
-
BRISBANE:
-
GATTON:
Så avslutar vi med mina "working shoes" efter två dagar, kvalitet:

0405

0405 är inte tiden jag ska gå upp imorgon, det är tiden vi blir upphämtade och tagna till jobbet. Därför ska jag gå och lägga mig nu, 22 är klockan.
Jobbet är dock inte paprikaplock, eftersom jag och Emilia (och alla andra i vårt hus utom Ebba + en skottsk kille) inte riktigt hade de rätta paprikaplockarskillzen som behövdes. Vi vet dock inte vad vi ska göra imorgon men jag hoppas att det inte ör någonting som man behöver böja sig ner på för eftersom 8h att plocka upp paprikor har gett mig den värsta träningsverken jag haft sedan jag fick dela ut reklam en hel dag på jobbet i höghus utan hiss. Jobbigt.
Visste ni förresten att grön och röd paprika växer på samma planta? Plus att den gula är otroligt ovanlig. Vi var 13 pers som plockade i tisdags i 8h och vi hittade endast 5 gula. coolt. Vår chef (okej min o Emilias f.d. chef) blev alldeles till sig av lycka när någon hittade en gul. paprikaguld liksom. Jag hittade ingen, det var säkert därför jag fick sparken. typ.
sen tog vi hem massa och åt till middag. men ebba har plockat två dagar nu och hon vill inte ens titta på dom längre. jag ska lägga en i hennes säng.
Puss o kram Emma

Gatton

Nu är vi på farm igen! Sitter nu med gratis internet i ett hus i centrala Gatton, vårt nya hem. Här ska vi jobba för faktisk lön från och med imorgon eller tisdag, plocka markväxande grönsaker mest troligt. Men vi vet inte riktigt. Nästa helg går en av Australiens största dagsfestivaler av stapeln i närheten vilket lockar. Annat trevligt med staden är att vi hittat en ALDI och har både någolunda telefontäckning och tillgång till internet! Vi har till och med frys och ugn, det var inte igår /Emilia

brisbane

Vi har inte varit sa bra pa det har med bloggning pa sistone, vi vet. Men vi har liksom haft annat for oss.
Fraser island agde, hade sa himla kul med basta gruppen. Vi introducerade Fest hos Mange for alla som reste och den gick pa repeat pa min iPod. En av de basta sakerna hittills pa resan!

Nu ar vi i Brisbane, alla ar taggade over att befinna sig i storstad igen. Det ar fint har tycker vi o ikvall ska vi se amerikanska versionen av Man som hatar kvinnor, ska bli himla trevligt!
Hejda /Emma

Fraser Island och Dingos nasta

Nu ar vi framme i Rainbow Beach. Kan meddela att telefonerna inte fungerar har heller, sa odsla inte massa tid dar hemma pa att forsoka ringa, for det gar inte.
Klockan ar for tillfallet tjugo i ett, sa vi har ungefar en och en halv timme pa oss innan vi ska traffa varat campinggang som vi ska umgas med de narmaste dagarna pa fraser island.
Det nya arets firande var for ovrigt mycket kul. Tolvslaget spenderades pa sandstranden med en stor brasa, vi fick noja oss med den, for nagra fyverkerier sag vi inte roken av. Men brasan var fin och manniskorna trevliga, sa sjalva nyarsafton far klart godkant.
"Ar det nagon som ar hungrig" fragar Emilia nu, sa det ar val dags igen. MATMATMAT mera MAT! Mat ar nog Emilias favorituppfinning../Ebba

RSS 2.0