1a advent

Tack vare facebook är det otroligt svårt att missa att det har kommit snö i sverige och det bombas också med statusuppdateringar om adventsfika, lussebullar och glögg. Det här gjorde vi igår:
det faktum att det är jul snart når helt enkelt inte riktigt fram.
För tillfället funderar jag på hurvuda vi ska åka till stadsdelen St Kilda, där Melbournes beach ligger, idag eller eller imorgon, då det utlovas 30 grader idag och 34 imorgon. Hårda beslut. Annars så är klockan bara 10 här och så tidigt gick jag upp för att skypa med mamma så nu sitter jag i vanlig ordning på donken och är lite ledsen över att internet är för dåligt för att använda spotify.
här får ni en bildbom förresten:
chillar i sydneys botaniska trädgård, operahuset och harbour bridge i bakgrunden
papegojorna som finns överallt i sydneys parker. har dock även spottats i melbourne så tror dom finns överallt helt enkelt.
Fika på donken, finn ett fel. Japp emilia föredrar en burk oliver.
Mitt otroligt coola resesällskap. Önskar jag var mer som dom ibland.
fina sydney!
operahuset!
den bästa bilden jag lyckats ta på kängerus. stabba små rackare alltså.
Charityevent på farmen! hönorna man kunde vinna.
sötebba glad!
traktoråkning för barnen
en fin bild från midsommar och på vår fina midsommarstång. fanns bara en sorts blommor, som såg ut som maskrosor, himla fint.
utsikten från vårt sovrumsfönster
fin solnedgång i goulburn från flaket på deras bil.
och det var allt för denna gång. datorn dör snart och jag har missat frukosten på hostellet så måste köpa något att äta. praktiskt att jag sitter på donken.
over and out! Emma

Rooftops in the night

Igar var vi ute pa lite nattliga aventyr i Melbourne for forsta gangen. Efter ungerfar 45 minuters promenad, tjuvklattrande over staket for att kissa, och lite allman forvirring, kom vi till slut fram till den beryktade bargatan "brunswick street". Val dar gick vi in pa en helskon bar med American tema, och dar fick jag antligen min efterlangtade Pina Colada som jag har tranat efter anda sedan da jag inte fick den i Sydney. Men till min stora besvikelse var den inte alls graddig, come on! Vad ar en Pina Colada utan gradde, jo, ungefar som Emma och jag i Australien utan vara hoddies. (valdigt valdigt valdigt valandvanda vid detta laget)
Kvallen fortskred och vi gled in pa en bar med ett liveband, helt sjuka, men oj vad galet bra dom var. Vi stod och studsade runt anda tills dom hade spelat den sa kallade sista laten typ fem ganger. Efter konserten fick jag for mig att jag skulle uttrycka min beundran pa nagot satt, sa jag gick fram till den otroligt fetcoola frontsangerskan och kramade henne och sa "I think you're very good, and I'm from Sweden." Vet inte riktigt hur hon tog det, men att domma pa hennes ansiktsuttryck blev hon glad. Varfor skulle jag promt saga att jag var fran sverige forresten? seriost!
Festen forstatte och vi blev pekade at en annan gata dar tydligen "the real party" var pa. Saklart hittade vi inte riktigt, men det vi hittade var anda lite battre. Vi hittade namligen tva musiker sittandes pa ett tak med utsikt over Melbourne sjungandes och vindrikandes. Lite creepy borjade det dock, vi gick namligen helt oskyldigt pa gatan nedanfor da vi hor "We see you", och efter alla skrackisar pa farmen blev vi lite radda. Men som tur var tog Emilia tjuren i hornen och skrek "can we join you guys?". Tror dom blev lite paffa men efter nagra minuter kom en av dom ner och hamtade oss. Resten av natten spenderades alltsa pa taket med utsikt over det fantastiska Melbourne, dom spelade och vi lyssnade, och vi var, och forblir ocksa idag, lyckliga!
/Ebba 

Great Ocean Road

Hej alla, vi lever, ifall ni borjar tvivla. Vi har bara inte haft internet pa hostellet. Och sen har vi varit pa roadtrip!

Vi har namligen akt pa Great Ocean Road. GOR ar en lang kustvag nara Melbourne ut vasterut pa 250 km. Sa vi fyra hyrde en campervan i tisdags, en helt fantastisk bil faktiskt som ni ser i bakgrunden pa bilden ovan, och sen sa kom vi tillbaka igar. Tva natters camping blev det alltsa och det hela var mycket kul!
Ni kanske undrar vem den fjarde pa bilden ar? Outsidern ar Cissi, som vi roligt nog hittade pa vag till tagstationen nar vi skulle aka fran Sydney. Sa vi hangde en timme med henne i Hyde Park, eftersom hon vantade pa en van och vi vantade pa vart tag, och sen traffades vi har nar vi kom till Melbourne. Det ar enkelt att skaffa nya vanner nar man ar ute och reser :)
Den forsta timmen med bilden var jag livradd. Bilen lat (later) som en motorbat, vi fick hela tiden paminna varandra om att halla vanster och det gick inte att lagga i 3ans eller 5ans vaxel. Men efter ett tag fick vi in snitsen och det var bara roligt. Langst hela vagen lag det beach efter beach, helt tomma pa folk och med turkost vatten, och alla kustvyer var underbart fina. Vi fick aven se koalor, sjukt sota klumpar som satt mellan tva tradgrenar. Lite minus med resan var att det var sjukt kallt pa natten, forsta natten trodde jag att jag skulle frysa ihjal och da hade jag tre leggings och tre trojor pa mig... Vart gasolkok lyckades aven spranga sig sjalva under sista middagen, men turligt nog var ingen i narheten och middag hann blev klar anda (vilket var tur for emilia hade brutit ihop annars.)

(Ville hangde i framrutan hela resan och var nojd. Bilderna ar Cissis.)
Kul grej hur som helst! Nu efter en lang natts somn ar vi pigga pa att utforska sjalva Melbourne, som vi hittills gillar mycket!
Pusshej Emma

Framme men trötta!

Efter lite småsorliga hejdån, och ett bortglömt hejdå till min sweetiepie Billyhund, satte vi oss igår på natttåget till Melbourne. Vi var ganska positivt inställda till resan då vi var himla trötta, och tänkte "att sova i åtta timmar kommer gå lätt som en plätt, skönt!", ack så fel vi hade. Efter sjukt många obekväma uppvaknanden slutade det med att Emilia la sig mellan sätena på golvet, och vi lyckades därmed somna. splendid!
Första intrycket av Melbourne är att det är relativt modernt, själva tågstationen var så mycket checkare än den i Sydney och nu sitter vi på Mcdonalds och Emilia säger "Ebba, lova att du slår mig om jag vill beställa kaffe igen.", hon får nämligen ont i magen. Egentilgen tycker jag inte om att slå folk, men för Emilia kan jag göra ett undantag, för hon är snäll.
Annars sitter vi här och recenserar upplevelsen på farmen, allt ifrån huset till maten till, ja allt möjligt faktiskt, det dokumenteras noga i "den lila boken" som Emma har tagit med. Jag slår vad om att det blir en storsäljare när den kommer ut btw.
Här kommer lite bilder, enjoy:

mot melbourne

Sitter nu uppe och väntar på att få åka till tågstationen och ta natt-tåget till melbourne! känns lite sorgligt att lämna alla snälla manniskor här på farmen men himla kul att fara vidare mot nya äventyr.
vissa kanske undrar varför vi åker vidare så snabbt, vi har trots allt bara varit här i en och en halv vecka. egentligen är det ganska vanligt att wwoofers bara stannar en/tva veckor på ett ställe, tyskarna på var grannfarm var bara där en vecka t.ex. största orsaken är väl dock att vi inte haft så mycket att göra, vilket har gjort oss lite rastlösa. vi är 6 wwoofers här och det har väl knappt funnits jobb åt två personer. men vi har verkligen haft kul också, alla här är hur snälla och trevliga som helst. så förhoppningsvis får man träffa dom igen. :)
och om ni undrar, så var vår midsommarfest himla lyckad, minus det faktum att larver hann hugga in på våra köttbullar innan vi gjorde det... har drömt mardrommar två nätter på rad nu om larver i maten... hur äckligt som helst. ni får säkert se bilder sen! :) (inte pa larverna dock! utan från festen.)
har har ni en bild pa melbourne, mm vad fint:
det var allt jag hade. vi hörs när vi är framme! Puss o kram Emma

Berättelse

Hej bloggen.
En av killarna på farmen vill skapa ett bed and brekfast på deras andra farm, så igår var vi som sagt där för att måla. På gården finns fyra små hus med i princip ett rum i varje vilka tidigare använts som farmarbetarbostäder. Nu har det dock stått övergivet ett tag, vilket märktes. Fåglar och andra djur hade tagit över för att bygga bo. Jag har aldrig förstått hur man får upp bajs på väggen, än mindre i taket, men så här såg det i alla fall ut innan jag och Ebba tog tag i ett av rummen.
Hej bloggen.
En av killarna på farmen vill skapa ett bed and brekfast på deras andra farm, så igår var vi som sagt där för att måla. På gården finns fyra små hus med i princip ett rum i varje vilka tidigare använts som farmarbetarbostäder. Nu har det dock stått övergivet ett tag, vilket märktes. Fåglar och andra djur hade tagit över för att bygga bo. Jag har aldrig förstått hur man får upp bajs på väggen, än mindre i taket, men så här såg det i alla fall ut innan jag och Ebba tog tag i ett av rummen.
Vi sopade golv och väggar, skrapade i bajset för att få bort så mycket som möjlig och kämpade hårt för att få ut en gammal garderob ur rummet, bortjagade av fågelungar som vi blev. Till det äckliga. Man andades in damm och visste att det var bajs, man öppnade munnen och det började plötsligt knastra mellan tänderna och man visste att det var bajs och överallt var det bajs.  Men det var kul.
Nu vet ni.
Idag var vi och storhandlade inför morgondagens midsommarfirande. FEST! Bild från bilturen. Utanför grrillas det burgare och korv så nu ska jag dra mig dit, hörs (Obs kolla backspegeln) /Emilia

regn höns midsommar

Hej alla,
Idag ösregnar det, vilket egentligen är bra eftersom vattnet tog slut igår, men det var dåligt eftersom vi skulle måla och det är lite drygt att göra när det regnar. Igår byggde vi hönshus och även grunden till en midsommarstång, för på fredag ska vi nämligen visa australienarna hur vi firar midsommar! Så vi ska ha en liten fest och har visat dom det här klippet som inspiration. Det kommer förhoppningsvis bli askul.
Tänkte ladda upp lite bilder också men det går inte. Håll ut! /Emma

Mer uppdatering

Hej vänner och kära.
Vi befinner oss som sagt ute på en farm i Goulburne, tre timmar tåg från Sydney och en timme till Canberra. Som ni antagligen gissat är internetanslutningen inte den bästa jag upplevt, så ni får leva med att uppdateringen blir lite spartansk, men här får ni iallafall som ni kan gotta er i ett tag:
Vi bor hos Jay med hans brorsa, kompis samt tre andra Wwoofers. Två av dom är från sverige, himla trevliga tjejjor, samt en holländare, hon är också snäll. Vi har varit här tre nätter nu, varje natt har varit sjukt kall (trodde vi åkte ifrån kylan men tji fick jag) och huset är inte direkt isolerat, uppvärmt eller särskilt fräscht över huvud taget. Men vi är ju inte dom som är dom så vi står ut med lite spindlar i taken och den döda musen under köksbänken.
Inte särskilt mycket har vi jobbat heller. Första dagen läste vi mest och blev solbrända. Andra dagen klippte vi lite hönsnät på dagen, och åkte på kängerusafari på kvällen. Vi såg flera stycken och även massa idag, himla coolt och dom ser ju för roliga ut när dom skuttar, jag dör lite varje gång. Men jag har ju ganska tråkig humor så well... I alla fall, idag så hjälpte vi till på ett charity-event på grannfarmen. Det bjöds på ponnyridning, traktoråkning samt lotteri där man kunde vinna riktiga höns. Himla trevligt och mycket söta barn. På den grannfarmen bor det också två tyskor som är himla trevliga, vi har träffat dom ett par gånger nu och det är ju kul.
Sen så har vi badat. Inte i havet utan i skabbiga dammar med massa sjögräs och blodiglar, living the dream! nej men det är mysigt. På denna farm finns även två söta hundar, Bill och Minie samt två hästar men dom är lite ohanterbara så jag och holländaren, som också gillar hästar, har fått den ena lite som projekt. vi får se hur det går.
Vi vet inte riktigt hur länge vi stannar här, kanske en vecka till och sen är planen att åka neråt. Och ja martina, vi har blivit solbrända! sjukt faktiskt på en vecka.
Hoppas det här var info nog åt dig mamsi. Puss och kram på er! /Emma

farm

Tankta bara beratta att vi ar framme pa farmen. Vi har inte borjat jobba an men det verkar bra, har kan vi hanga ett tag. Det var visst en stor farm, 5.3 km2 tror vi. Hejda /Emilia och Emma

Emilias version

HejHej världen. Nu är det så att vi har skrivit brutalmånga inlägg. Vi har haft för mycket internettillgång helt enkelt. Men har vi skrivit vad vi gjort? Oklart.
Vi var på Bondi beach tex, la oss precis vid life guards, kändes bra. Vi har sett ett organiserat crabrace och sprungit efter kackelackor och igår hängde vi i parken så länge att fladdermössen hann vakna. 3ggr större än dom i sverie är dom och de fyllde hela himlen i antal. I morse gick vi upp 7(!!!!) för att surfa, men nej vågorna gillar oss inte så det blev det inget av. Istället väntar vi på vårt tåg till Goulburn(!"!!) som går kl3 i eftermiddag wiho.  Här är beachen.
Igår hände roliga grejer. Vi blev äggade. I övrigt är folk snälla.
/Emilia

ensamtid

Okej, britterna var trevliga och efter lite öl erkände dom också att de bara sett en kackerlacka på rummet, och det var väldigt länge sen (dom har bott här i ett par månader.) Det känns bra.
Vi var iaf ute och svängde våra lurviga på "World bar" typ och det var kul. Jag vaknade dock pigg och rastlös redan klockan 9 imorse, och det kan man väl säga att dom andra inte gjorde. Jag bestämde mig helt enkelt för att gå upp o ta vara på min första ensamtid på en hel vecka. Jag gillar ju att vara ensam liksom, frågan är bara vad jag skulle göra?
Jag började med att gå fram och tillbaka till mataffären två gånger. Sedan kollade jag facebook. Sen tog jag en promenad.
Slutsats: Ebba och Emilia jag behöver er!!
Jag tog dock med kameran, och trevlig nog såg jag en asfin papegoja i en liten park, dvs den var relativt vild (säkert rätt van vid turister dock.) Jag blev då alltså sysselsatt för en stund, vilket jag tycker att jag som svensk har rätt till eftersom det färgrannaste man får se hemma är typ en blåmes. Så här kommer en bild.
Och ja, jag förstår att ni tre mammor som läser säkert hellre ser bilder på oss än på en fågel, men ni får hålla till godo.
Over and out! Puss kram Emma

vad fan louise du kan heta scooby! /emma

åskan går!
Det där man kallar Vädret är lite lustigt, på morgonen då vi skulle checka ut från vårat första hostel sken solen och värmen i rummet där vi vakanar upp är om än något lite varmare än vad det brukar vara. För att inte ens nämna köket (jag kan härmed, med nästan 100% säkerhet säga att det just denna tisdagsmorgon skulle kunna klassas som en medelvarm bastu i Sverige, no joke!). Men vi tjejer från norr, är glada som få och kan knappt bärga oss att komma in till köket på morgonen och laga mikrovogsugnsgröt i 40 graders värme...
Emmisen ville bada, åka till bondi beach idag igen, chillidilla all the day. Men jag och Emilia som i och för sig också hemskt gärna ville bada, tänke lite mer "ett bankkonto skulle nog vara bra att ha om vi vill ha lön när vi arbetar", så Emma blev lite smått nedröstad, så istället för att spendera dagen på en härlig underbar lång sandstrand, så spenderades den i ett bankbås med en kille som varken kunde stava Emilias eller Emmas riktiga namn. Som tur är, är nu alla tråkiga måsten och nödvändigheter fixade (aka taxnumber, mobilenumber and bankaccount).
Just nu sitter jag i sängen på vårt nya hostel, och som jag nämde förut, vädret är allt bra lustigt, lyssnar på det fallande spöreegnet på taket, rätt mysigt faktiskt. Nu ska jag kila iväg och hjälpa kockarna (Emilia, Emma) i köket och umgås med de trevliga britterna som bor i vårt rum, eftersom de har sagt att de ska läsa detta säger jag att dom är superduper trevliga, rent ut sagt de trevligaste engelskmän jag någonsin träffat! Den ni!  :)
Hejsvejs.
/Ebba
Det där man kallar Vädret är lite lustigt, på morgonen då vi skulle checka ut från vårat första hostel sken solen och värmen i rummet där vi vakanar upp är om än något lite varmare än vad det brukar vara. För att inte ens nämna köket (jag kan härmed, med nästan 100% säkerhet säga att det just denna tisdagsmorgon skulle kunna klassas som en medelvarm bastu i Sverige, no joke!). Men vi tjejer från norr, är glada som få och kan knappt bärga oss att komma in till köket på morgonen och laga mikrovogsugnsgröt i 40 graders värme...
Emmisen ville bada, åka till bondi beach idag igen, chillidilla all the day. Men jag och Emilia som i och för sig också hemskt gärna ville bada, tänke lite mer "ett bankkonto skulle nog vara bra att ha om vi vill ha lön när vi arbetar", så Emma blev lite smått nedröstad, så istället för att spendera dagen på en härlig underbar lång sandstrand, så spenderades den i ett bankbås med en kille som varken kunde stava Emilias eller Emmas riktiga namn. Som tur är, är nu alla tråkiga måsten och nödvändigheter fixade (aka taxnumber, mobilenumber and bankaccount).
Just nu sitter jag i sängen på vårt nya hostel, och som jag nämde förut, vädret är allt bra lustigt, lyssnar på det fallande spöreegnet på taket, rätt mysigt faktiskt. Nu ska jag kila iväg och hjälpa kockarna (Emilia, Emma) i köket och umgås med de trevliga britterna som bor i vårt rum, eftersom de har sagt att de ska läsa detta säger jag att dom är superduper trevliga, rent ut sagt de trevligaste engelskmän jag någonsin träffat! Den ni!  :)
Hejsvejs.
Kram till Tea där hemma, saknar dig <3
/Ebba
vårt nya rum samt ängelemilia

"dom hemskt trevliga" britterna har utlovat kackerlackor i sängarna inatt samt en högt snarkande fransman (dessutom mamma, så har han dreads! så han är helt säkert väldigt konstig!!) jag vet inte vad jag ska tycka och det är hemskt oklart om jag  kommer få någon sömn alls inatt. fortsättning följer. det stinker dessutom i det här rummet. /Emma

blöta

Filmkväll (himlen är oskyldigt blå, himla bra, se den!) med min dator vid Darling Harbour var en perfekt idé tills vattenspridarna gick igång... vi såg också kackerlackor, men dom var inte så äckliga som i det 15 år gamla minne jag har så nu känner jag mig redo för lite äkta australiensiska monster i bushen på torsdag!

Imorgon tänkte vi åka på dagstur till Blue Mountains men den här fina väderprognosen satte visst stop för det:
22°C | °F tis ons tors fre
Spridda åskbyar Spridda åskbyar Spridda åskbyar Delvis molnigt
Mestadels molnigt
Vind: NV – 3 m/s
Luftfuktighet: 83% 28° 22° 31° 23° 28° 22° 21° 17°
Hm. Kanske får er i sverige att känna er lite bättre till mods.

Nu ska vi byta hostel, o på torsdag flyttar vi från Sydney!
/Emma

jobb

Jag har då alltså lyckats fixa jobb åt oss, på vårt tredje samtal så fick vi napp på en farm som ligger mellan Sydney och Canberra. Farmen utlovar "Historic australian farm buildings & plenty of native wildlife, kangeroos, wombats, reptiles & birds. campfires & bbq's are often in the evenings, leisure time includes swimming, bushwalking, darts, pingpong, guitar, drums & local events on weekends." Vi får komma redan nästa vecka (dvs, imorgon. vi tänker oss dock mer torsdag kanske.) och jag är nervös hehe men det känns kul! Det var allt jag hade. eller nej förresten vi hittade en till mataffär idag!! ifall ni undrade. så det finns minst två här.
/Emma
Igår var vi ute och träffa sköna och mindre sköna människor. Kul kväll förutom när vi tappade bort varandra och min mobil inte funkade hehe men det gick över snabbt. 
Det verkar också enkelt att tjäna mer pengar här. "Ta inget under 20dollar i timmen!!!" fick vi höra igår. Förklaring: 1dollar=minst 6kr.
(vi planerar ta mat i timlön fett värt)
Vi mår fortfarnde bra. I morgon blir det upp tidigt för att kolla in Bondi beach wwiho
/emilia

voff!! nää WWOOF

Efter en natt av dunkadunka utanför fönstet och en Emilia som puttar på en (när man äntligen har lyckats somna med frågan) "haru tandkräm?", så vaknar vi runt 10, efter ungefär 14 timmars "sömn". Dagens uppgift var sedan att fixa wwoofing membership, vilket gick ganksa lätt när man väl hittade stället man kunde köpa det på. Det som vi inte tyckte var lika lätt sedan var att ringa upp farmarna och fråga om tre jättetrevliga, underbara och söta svenska tjejer kunde få komma och jobba. Efter ett antal samtal och minst dubbelt så många nervösa sammanbrott lyckades vi, eller duktiga Emma, få ett kontakt med en australiensare som kanske kan ta emot oss, yey!
På eftermiddagen tog vi en promenix till oprahuset och såg hur himla superduperfint det var, köpte mat på bevisligen den ENDA matbutiken i hela stan, (Emma och jag gick på supermarketjakt på morgonen, medan Emilia sov ytterligare någon timme).
Nu är det snart dags att parta med tyskarna vi tjuvlyssnade på under middagen, dom lagade skitmycket pasta!
Cheeers /Ebba (nu har jag alltså blivit av med bloggoskulden, stolt!)

..

Ragg, 60+
"Ring imorrn så tar vi en drink, ring om ni behöver hjälp, med vad som helst, jobb, polis...."
/emilia

hej

Nu har också Ebba anslutit och vår lilla trupp är fulländad. Förmiddagen har spenderats halvsovande i solen i Hyde Park, men vi har tänkt vara lite mer produktiva nu på eftermiddagen.
Min första tanke om Sydney: fan vad mycket asiater det är överallt. Dom, och det faktum att vi bor på gränsen till China Town får mig lite illamående, men dock inte på ett rasistiskt sett, utan eftersom att jag fortfarande har vår flygresa in mind, då Southern China Airways serverade oss fyra eller fem måltider med asiatisk flygplansmat. Inte det bästa jag smakat, tyvärr.
Puss och kram! /Emma

vi lever


Nyanlända och nöjda på vårt hostel! Här sov vi gott.
/Emma o Emilia

RSS 2.0