Agnes

Kara varlden
Vi lever fortfarande.
Rockhampton var inget att rekomendera den 27dec, allt var stangt. Nu ar vi i Agnes Water/1770, det enda stallet langs ostkusten vi kommit overens om att vi verkligen inte behovde stanna pa. Tur att vi gjorde det, skont stalle. Vi har levt nagra dagar i lyx dvs kopt mat ute och haft ett eget stalle, inte backpackerhostel. Nu ar vi dock tillbaka till normal niva men det kanns ocksa skont, bra stamning dar vi bor. Varken internet eller telefonreception har vi, det ar lite surt men ja vi har det bra, ska precis hyra surfbrada for forsta gangen idag och leka lite i havet, sen lovades det stor fest i en miljonvilla pa kullen med DJ och allt plus BBQ som forfest. Kan bli en bra start pa nya aret. Ha det! /Emilia

GOD JUL

ÖNSKAR EBBA, EMMA & EMILIA!!

allt

Hej där hemma. Idag är det min tur att skriva inlägg så here we go:
Det är den 23dje idag vilket innebär att för er i Sverige är det julafton imorgon, kul för er! Vi här i oz kommer dock fira på  juldagen, vi ska åka till Bretts kusiner och det utlovas barbeque och swimmingpool. Nästan som svensk jul alltså.

Igår var vi inne i staden och köpte julklappar. Vi har köpt varsin julklapp åt varandra samt en present åt Brett, en gästbok som hans Wwoofers kan skriva i. Hoppas han blir glad för det och så hoppas jag att Ebba och Emilia kommer uppskatta det jag köpt åt dom :) Har dock fått höra att jag inte ska ha så stora förväntningar på det jag kommer få hehe.
Annars så har vi huggt träd (eller Brett har fällt och vi har avlägsnat barken) vilket har resulterat i stora skärsår och alldeles för många myggbett på mina ben, eller speciellt vänster ben. Eftersom det har varit bastuvarmt här så det är nog det jobbigaste jag gjort på hela resan. Vi har också städat garaget idag, festligt, men nu på eftermiddagen hoppas jag på en ridtur med min partner in crime, hästen Bob. Han är inte riktigt lika fin som Bella men är definitivt något att hänga i julgranen.

Här kommer lite bilder iaf! Dom är från min kamera så som vanligt så blir det inga bilder på mig... skämmes. Men jag är här. Och nästa gång ska jag lägga upp en, promise.
Glad Ebba och Emilia på Littleman! Inte riktigt samma outfits som vi kör på in Sweeden. Men leggings och reptyglar funkar absolut!

En lite bättre bild på Ebba och krabborna vi fångade, kokade och åt upp.

Och slutligen två bilder på Bonzo och hans kompis Archie när dom leker. Så sjukt söta. Katten har en något okänd ålder på 10+ och Bonzo är bara ett halvår, så katten bestämmer totalt. Himla roliga tillsammmans är dom.

Annars kan jag berätta om våra planer, vi åker härifrån på måndag dvs annandagen, och ska då till Rockhampton. Det är tydligen en astråkig stad men vi har fått tips om att besöka några grottor där så det tänkte vi göra, sen ska vi vidare till Agnes Waters/1770. Jag är pepp! Därefter nyår, kanske i Hervey Bay eller kanske Noosa, vi får se var det blir, följs upp av camping på Fraser Island och sen kanske vi tänkte plocka lite frukt utanför Brisbane. Och ja Martina, jag vet vad du tycker om att plocka frukt, men vi ska hålla oss borta från Mangos och tänkte bara i två veckor kanske så jag hoppas vi står ut. Här får ni en karta så ni kan hänga med:

Det var aallt från mig! Puss kram alla därhemma! /Emma

Farmliv

Efter en drygt två timmars lång bussresa utropade plötsligt busschaffören i högtalarna "Mackay city!", lite förundrade tittade vi oss omkring och såg till vår förskräckelse en ganska grå, ödelagd väg och en bensinmack. Ska vi verkligen av här tänkte vi, men jo, det skulle vi tydligen för utanför fönstret hade busschafören redan börjat kasta ut vår packning på trottoarkanten. Mackay gjorde sådeles inte ett storslaget intryck på oss svenskar, det var inte direkt en "Stad serverad på silverbricka, framsträckt som gåva." Försök komma på var det underbara citatet  kommer ifrån people.
"Mackay som förut var känt för sina sockerodlingar har idag utvecklats till en stad dit folk vallfärdas för att tjäna storkovan i gruvorna då tillgången på  kol är mer än riklig här."(uppsatsvarning!) Arbetet kanske inte är det mest glamorösa men timpenningen är som sagt väsentligt högre än vad jag tjänar som lärarvikarie i Sverige.
Lite smånervösa allihop stod vi i skuggan bredvid macken och väntade på vår nya wwoofing host. Efter några minuter kör en grön land rover upp på sidan av vägen där vi står och ut hoppar en man i sextioårsåldern som ser väldigt snäll och trevlig ut, det är ju alltid kul! Jag hoppar in i framsätet med tanken, att småprata i någon halvtimme är bara trevligt, men när halvtimmen var över visade det sig att det var ungefär en och en halv timme kvar. Men det gick fint, Brett är en trevlig australiensisk bonde.
Vi anlände efter bilturen till en cattle auktion, det var väldigt varmt och alla bönderna där såg precis likadana ut: boots, jeans, instoppad skjorta och cowboyhatt. Vi som sprang runt i shorts och converse kände oss en aning malplacerade. Av själva auktionen förstod vi inte mycket heller, för oss lät det bara som en massa babbel och "eey" bababba"eyy". Tydligen sålde dom kossorna, för plötsligt var dom borta.
Efter koauktionen åkte vi vidare till vårt nya hem för några veckor framåt, som med mycket annat såg huset och omgivningarna inte alls ut som man hade föreställt sig, men jag måste nog säga att det var finare än i mina vildaste fantasier!! Huset är beläget på en liten kulle mitt på en stor åkersmark med havsutsikt. Insidan å andra sidan är inte direkt sverigeklass: allmänt smutsigt, och grymt mycket småkryp och kackelackor. Första morgonen hittade vi en kackelacka i kylen och en liten minigroda i diskstället. Men insekter och smuts har sin charm, tro mig!
Nu har vi varit här i snart en vecka och vi har också därför anpassat oss lite till det småskitiga levenet på landet. Det är najs, man kan vara lite halvsnuskig utan att någon riktigt bryr sig. Förutom att vara äckliga har vi gjort en massa andra roliga saker här på farmen. Vi har fiskat krabbor, märkt kossor och hästar, kollat på när vetrinär undersökt "the bulls", ridit häst-galloperat-samt ramlat av, druckit Bretts favoritdrink som är heter cava vilket är en underlig rot blandat med vatten som man blir lugn av, jag kan dock försäkra mammorna om att vi bara smakat ett glas, och enligt Brett är det dessutom faktiskt mycket bättre än alkohol eftersom det inte registreras om man blir stoppad på poliskontroll när man kör bil.
Vi har även hunnit förflytta tre bamsetjurar med hjälp av häst över en helsikes massa åkrar. Lite jobbigt blev det när en tjur sprang åt lite fel håll in i skogen, och jag och Emilia(har ridit en gång innan) skulle försöka jaga tillbaka den. Till vår undsättning kom cowboyen Brett som hjälpte oss att styra upp situationen, men om jag ska vara ärlig tror jag att jag och min kompanjon Emilia förstörde mer än vad vi gjorde nytta.
Utöver detta har vi även hunnit haft många intressanta diskutioner med Brett, alltifrån Australiensisk historia till Aliens på hans marker. Han har tydligen upplevt vissa saker som är relativt svåra att förklara utan att ta till rymdvarelsers närvaro. Jag har hållit tummarna varje kväll för att vi ska få se något coolt, men så här länge har det inte hjälpt mycket, tyvärr.
Idag har Emma och jag postat brev till Sverige. Det var väl menignen att de skulle komma innan jul, men dessvärre får ni nog ha tålamod där hemma. Damen på posten sa att det kunde vara väldigt "busy during christmas". För ungefär fem minuter sen stack Brett in huvudet i vårat rum och visade upp en bjässe till fisk, helt nyfångad, som får bli middagen till ikväll. Har ingen aning om hur vi ska laga den utan ugn, vi får slå våra kloka svenska huvuden ihop och hitt på någe.
Måste passa på att ursäkta för den sena uppdateringen, jag lovar att jag ska försöka att inte göra om samma misstag igen.
/Ebba
det här är whitsunday förresten.
här är bretts bil.
här är vi på whitsunday igen. Som jag nämnde har vi blivit ganska lantliga av oss: beviset har ni ovan. Vi går till och med till puben i våra lortiga arbetskläder. Lantispoäng om något!
Det är en tjej som heter Emma som är med på resan också, det syns troligtvis inte på bilderna ovan men jag kan försäkra er om att hon är en himlans trevlig tjej, och väldigt söt, så det kanske blev lite dumt att hon försvann på alla bilder. Hm, det får bli Emmacollage senare.

smågodis

Det är Ebbas tur att skriva inlägg men hon är seg. Så här får ni fyra fina bilder från min mobil så länge:
Det här är en krabba som vi fångade häromdagen. Vi fångade sex stycken totalt och dom var alla mycket goda. Han på bilden tappade sina armar (dom gör det i självförsvar om man håller i dom) och jag döpte honom till Christopher. Vi blev bra kompisar så det kändes lite sorgligt att skicka honom till himlen, men jag tror att han har ett bättre liv nu.
här är ebba o vår nya kompis bonzo. han är helt sjukt söt.
Här är lite kossor på en cattleaktion.
Och här är vi! Glada med nya snygga kepsar i Cairns.
Nu är julstämningen igång här på Bally Keel! Brett har köpt en otroligt svängig julskiva på vår forfrågan, den visade sig vara nästan lika hurtig och hemsk som den som spelas dygnet runt på posten i juletider...

Whitsunday

Tjena i Sverige!
Nu har vi gjojrt lite saker här. Mest har vi seglat. Condor hette båten vi hängde 3dagar på, den enda båten i världen som vunnit guld 2ggr i alla race berättade vårt crew. Inte för att jag vet vad det betyder men här är den iaf
Trevligt var det. "Akte er för stingers" sen bada vi utan dräkt från båten, fest. Som vanligt var tyskland överrepresenterat, vilket faktiskt börjar bli lite jobbigt ibland. Tyska blev det officiella språket. Skulle kanske varit jobbigare om vi inte kunde tyska alls. Här är en av de totalt 2 bilder jag tog på båten:
Iaf. Vi har också träffat fler trevliga svenskar och tom lyckats hitta en del urinvånare, sk australienare, vi har liftat från mataffären och badat i en etagepool bland annat.
Airlie Beach, där vi berrfinner oss för tillfället, är ett av mina favoritställen so far. Himlans trevligt, men när det sköna folket förflyttar sig gör vi det ocksså. Imorrn, lucia helt sjukt, kommer vi börja jobba på nästa farm! kul. I Mackay ligger den, så dit åker vu redan idag. Stor farm vid havet med massa djur och hästar stod det om den och vi kommer få stanna 1-2 veckor, dvs kanske över jul.
Jag kan också berätta att vi har blivit bruna i solen. Här är de 2 bilderna jag har tagit på oss sedan vi kom tillbaka från båten, fett förväntansfulla tjejer i väntan på gratis pizza.
Datorn hakade upp sig så det blir bara en bild/Emilia

mission beach/whitsunday

Hej alla! Vi har inte blivit uppätna av  krokodiler (vi skulle dock kunna blivit eftersom vi såg en idag när bussen pajjade, men det är en annan historia.)
Vi har bara hängt här:
Mission beach heter det här stället och där finns det ingen täckning. Typ den längsta stranden vi någonsin sett, men man får inte riktigt bada utom i speciella inhängnader pga farliga maneter. bilden gör den inte riktigt rättvisa!
vi har också varit fler dagar i cairns, som vi började gilla på slutet.
just nu är vi i airlie beach, och imorgon ska vi ut och segla två nätter i whitsunday islands. jag tror det kommer bli awesome och hoppas att emilia inte blir sjösjuk igen. vi kommer dock inte vara kontaktbara igen på två dagar, så va beredda på det.
jag fick inte lägga upp någon googlad bild på öarna av mina kamrater pga att de tycker att det är crappy/stöld/fult etc så ni får googla själva men det är riktigt fint, riktigta paradisöar. ni kommer bli riktigt avundsjuka när ni får se våra bilder. hursomhelst, här får ni en bild på en koala istället, söt va? :D
Emilias Ausralientips: Delikatessdisken är i princip alltid billigare!!!!.
cheers mates! Emma.

The Great Barrier Reef

Tjena dar hemma! Nu sitter vi pa en turistinfokub med gratis internet. Tyvarr gor detta att vi fortfarande inte kan dela med oss av vara fantastiska bilder, hoppas ni inte tar illa upp. Idag var vi ute i barriarrevet och dok, jag, Ebba, Emma, Cissi och hennes kompis Rebecka (exklusivt sallskap, nyanland fran det fjarran landet Sverige, vilken lyx).
Att dyka var verkligen mycket battre an jag trodde det skulle va. Det borjade inte jattefantastiskt. Ebba var lite orolig infor dyket i och med hennes oroperationer och jag blev sjosjuk och spydde hehe. Men sa kom vi fram med baten till vart fortsa stopp och borjade smatt med att snorkla. Lite laskigt tyckte jag att ha reven sa nara inpa sig, i alla fall innan man fick in tekniken med simfotterna och allt. Men det blev ju battre. "Det har ar det coolaste nagonsin" tyckte Ebba. Sen var det var tur att dyka. Var guide verkade lite stressad nar han skulle visa oss hur man blaste ut vattnet ur cyklpoen och lite sant man behovde veta, vi fick simma runt med honom en stund och sen ga upp. Vi sag inte sa mycket och barriarrevet var lite gratt sa jag tyckte fortfarande inte att det var fantastiskt, men helt ok. De andra tyckte det var fantastiskt. "Det har ar det coolaste nagonsin" sa Ebba igen och vi bokade ett till dyk till eftermiddagen. Baten akte vidare och pa det tredje och sista stallet fick vi simma mer sjalvstandigt. Det dyket var coolt. Vi kom nara storre rev langre ner, fler fiskar, beskadade barriarrevsstold pa nara hall (en kille med sax samlade noga utvalda delar i sin tygpase) och klappade en stor skoldpadda. "Sa sjukt coolt" sa vi alla. Sen snorklade Ebba bortom barriarrevskanten och jag blev radd for hajarna (tank stupet i borjan av hitta nemo).
Nu ar vi lite mora och planerar en val efterlangtad tvatt! Antligen! Forsta riktiga sedan vi kom till landet, sa ni kan ju bara tanka er.
Ha det! /Emilia

Hej

Nu ar vi i Cairns. Himla bra stad tankte vi, skona manniskor, massa backpacers och billig mat. Men icke sa och vi ar lite besvikna.
Imorrn ska vi dyka i barriarrevet iaf, fest! Vi forsoker ocksa hitta ett nytt stalle att wwoofa pa, vilket ar svart. Farmare i norra Australien verkar antingen bara ta 1-2 wwoofare at gangen eller vara nudister, ingenting for oss. Men det ska vi losa pa nagat satt anda.
Vi ska stanna i Cairns till pa sondag, sa staden har fortfarande en chans att vaxa i mina ogon. Hoppas den gor det, trakigt annars lix.
Melbourne daremot var himlans bra.
Som sagt, dyka imorgon blir fest, nu ska vi kaka hejda /Emilia

RSS 2.0